Leuke feiten over villa randwijck

Zoals je weet gaat deze blog over de gemeente Randwijk in de provincie Gelderland. De prachtige gemeente waar ik en mijn vrouw elk jaar op vakantie gaan. Toen ik laatst aan het speuren was op internet naar leuke wetenswaardigheden over Randwijk, kwam ik erachter dat er in Nederland nog een Randwijk bestaat. Al eindigt die naam met ‘ck’, Randwijck dus. Het is de naam van een wijk in de gemeente Amstelveen in de provincie Noord-Holland. Ik ben meteen meer gaan lezen over deze wijk en het blijkt dat het een hele saamhorige buurt is. Zo hebben buurtbewoners in 2010 de handen ineen geslagen en de stichting Villa Randwijck opgericht. Hun plan is om in 2017 in een oud schoolgebouw een gloednieuw buurthuis te openen. Tot die tijd zit Villa Randwijck als buurtvereniging alvast op een tijdelijke locatie waar allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo hebben ze bijvoorbeeld Villa à Table waarbij eten met buurtgenoten centraal staat. Of het ‘Repair Café’ waarbij oude spullen en apparaten worden hersteld. En wat ik persoonlijk helemaal leuk vind: er is regelmatig een jazzconcert in villa randwijck. Zo was het jazztrio van jazzpianist Robert Rook er twee maanden geleden en vorige maand gaf het John Reyna Trio er een optreden. Als liefhebber van Randwijk in Gelderland, denk ik dat ik binnenkort ook eens ga kijken in dat andere Randwijck, daar in Noord-Holland.