Kort nieuws uit Randwijk

Je denkt misschien “er gebeurd toch nooit wat in Randwijk” maar niets is minder waar. Daarom hier vandaag een kort overzichtje met het belangrijkste nieuws uit dit leuke plaatsje.

  1. De provincie heeft onlangs besloten dat er toch geen rotonde komt op de T-splitsing bij de Knoppersweg met de Nijburgsestraat in het Randwijkse buurtschap Indoornik. Er is lang gedebatteerd over dit onderwerp. Verschillende belangengroepen wilden een rotonde op dit punt omdat het de doorstroming van verkeer zou verbeteren. Tevens zou dit een verhoging van de veiligheid betekenen voor de vele fietsers die er iedere dag langskomen op weg naar school. De provincie heeft echter besloten dat het toch te duur is. 3,5 ton om precies te zijn. De omliggende gemeenten hebben tevens besloten dat de fiets veiligheid op dit moment acceptabel is.
  2. Plannen voor de nieuwe proeftuin voor fruitteelt zijn afgelopen week goedgekeurd en ondertekend op de vakbeurs voor fruitteelt. Dit is een mooie boost voor Randwijk omdat het werkgelegenheid en kennis aan zal trekken. Randwijk wil het centrale punt in Nederland voor onderzoek naar fruitteelt worden. Gedacht kan worden aan experimenten en wetenschappelijk onderzoek naar het duurzaam telen van fruit. Iedereen is welkom om stukjes aan te leggen in de tuin en z’n eigen onderzoek en proefjes te doen.

rotonde, randwijk, afgekeurd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *